torsdag den 6. september 2018

Én på opleveren

2 september.

Så kom dagen vi alle så frem til! Ingen havde problemer med at komme tidligt op, for nu skulle vi afsted til Knight Inlet, hvor der er gode muligheder for at se grizly’er, de der forvoksede teddybamser.
Vi fik hurtigt overstået morgenmaden, og kørte den korte tur ud til stedet hvor vandflyene fløj ud fra. Vi blev tjekket ind og var snart klar til afgang, piloten spurgte om der var en der havde lyst til at være co-pilot, og Iben var vaks og meldte sig straks. Hun steg først ombord og vi andre fulgte efter, 8 gæster og 2 medarbejdere fra lodgen. Det blev en fed flyvetur i lav højde imellem bjergene, fantastisk oplevelse.

Vel fremme på Knigt Inlet  blev vi guidet igennem det program der ventede os det næste døgns tid, jojo der var fart på, ingen tid at spilde! Efter introduktionen til lodgen, var der lige tid til en kop kaffe, inden vi skulle have iført os en varm jakke med indbygget redningsvest, og første sejltur ventede os.
Inden læge var vi afsted, og efter en god halv times tid var der gevinst, en flot grizly poserede for os på kysten, FEDT!  Det er altså bare en oplevelse at se dyrene hvor de hører hjemme, i natueren!
Tror da nok der blev skudt heftigt løs med kameraerne, så med lidt held er der et billede hvor den smiler til fotogefen.... Vi måtte efter et stykke tid forlade den, da det var blevet frokost tid, men en fantastisk oplevelse rigere var alle mand glade.

Efter frokosten var vi klar til næste punkt, at blive sejlet/kørt ud til en stand der var bygget op ved laksenes gydekanaler. Der var en del Laks, men da vandet stadig er for varmt, stod de stand-by og var ikke begyndt at springe for at komme op  ad strømmen, øv! Vi stod der i et par timer, men der kom ingen bjørne.... vi så dog nogle Bald-engles, så vi havde trods alt lidt brug for kameraerne, heldigt nok, nu de er kommet med..

Nu ventede tredje tur på os, endnu en sejltur, denne gang med tidevandet der var kommet ind, så vandet nu stod godt 4,5 meter højere end inden første tur, så vi kunne komme længere ind på floden.
Der gik ikke længe inden vi mødte en sortbjørn, men den gik desværre ind i buskene, så vi kunne kun se hovedet, eller en pote ind imellem......klik klik klik lød det hver gang den rørte lidt på sig, men ud kom den ikke, så det blev det for dagen, bortset fra lidt Bald eagles....

Det blev en hyggelig aften, som efter maden, bød på besøg i souvenir butikken, et foredrag om bjørne ved Samantha, en af guiderne, og til slut lidt hygge med nogle af guiderne i baren over en gin... eller var det to... trætte efter endnu en aktiv dag krøb vi til køjs for at lade op til morgenturen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar