onsdag den 13. september 2023

Elefantastisk

 11-09-23

Da vi trængte en anelse til at komme i laderen efter en lidt hård første dag, havde vi aftalt med vores driver John, at vi ville sove længe, så vi skulle først køre ud på gamedrive kl 8. Umiddelbart har de endnu ikke fået lynladere hernede, kunne ellers godt have brugt at sove 5-7 kvarter i timen men men.... når det gælder gamedrive er vi jo bare på og efter en spand kaffe og et godt morgenmåltid var det bare afsted.

Vi kørte ikke længe før de første dyr var klar til at posere for os, hurtigt så vi Oryx, Grants gazeller, zebraer, giraffer og elefanter, samt diverse fugle. Da vi nåede til et lille vandhul så vi da lige en flok pænt store elefanter, som er blandt de største vi hidtil har set. Skal vi ikke sige at Iben følte sig hjemme, det er jo hendes yndlings dyr og vi tilbragte pænt meget tid der, så fredfyldt at se disse gentle giants lige foran os.

Nå, vi måtte jo videre, selvom det ikke var nemt at køre fa disse prægtige dyr..... nu ville skæbnen så at vi ikke kørte i mere end 5 minutter før der stod endnu en stor elefant foran os, faktisk større end de andre, nu var dagen da allerede mere end godkendt! Vi fik derefter hilst på en lille løvefamilie der gav den max gas.... med at drive den af i varmen, der var kun den ene unge der lige havde energi til at ville vise sig frem, den var ret sød.

Efter frokost var vi på nye veje og så masser af dyr, men alligevel måtte vi lige tilbage til før omtalte vandhul for at se efter de store drenge, og minsandten om ikke de stod der endnu, der er jo ikke grund til at overlade en bar  med fri omgang gå videre til andre, men de fik nu alligevel selskab af et par stykker mere af ca samme kaliber, fedt fedt fedt! Nu var kl blevet så mange at vi måtte vende næsen hjem mod lodgen, vi måtte jo kun være ude til kl 18.30.... men hov, nu var der så en gepard der ville med på kortet, så bilen fik lidt havre så vi kunne nå at få den med i det sidste lys, skøn oplevelse og vi fik da også selskab af mange andre..... så vi vendt om og kørte mod lodgen, og der så vi så en flodhest gå rundt ude på savannen.... ikke hver dag man ser det, der er altså langt imellem vandhullerne lige her....












12-09-23

Efter endnu en tur i laderen var vi forholdsvis tidligt oppe så vi kunne nå at checke ud fra Ashnil Aruba efter et godt ophold og gode oplevelser. Kl. 7 kørte vi afsted på gamedrive ud af Tsavo Øst, for at fortsætte i Tsavo Vest og Chyulu Hills. God tur ud af Tsavo Øst, vi så igen mange dyr, hvor især en stor hunelefant med 2 unger var en rigtig skøn oplevelse, desværre haltede den mindste unge, men vores driver mente den nok skulle klare sig. Undervejs fulgte vi også rørledningen som forsyner Mombasa med drikkevand, den løber fra Mzima Springs som er 4 naturlige kilder i Tsavo. Der er nogle utætheder på rørledningen, de skaber vandhuller som dyrene benytter sig af, så det gav vandbøfler, masser af zebraer, heartebeast, gazeller med mere til samlingen.

Nu kørte vi så ind i Tsavo Vest, en helt anden natur, nu mere tæt bevoksning, og bjerge. Lad os bare sige det sådan, køreturen frem til Kilaguni Serena Lodge var så storslået og smuk som man kan drømme om. Igen elefanter, giraffer, kudu, dik dik, eland 0g ørne som lidt krydderi på det hele. Vel fremme til frokost, hvilket var tiltrængt da det var blevet meget varmt, blev vi sat ved et bord med den fedeste udsigt over hotellets vandhuller som er lavet for at hjælpe dyrene når der er tørke. Der var fyldt godt op, faktisk sagde de at det var sjældent de havde set så mange dyr der. I starten mest zebraer og bøfler samt giraffer, så begyndte der at komme elefanter og zebraerne blev bedt om at flytte sig fra det vandhul de var i. Efterhånden kom der flere elefanter, derimellem en lille flok hvor der var en meget lille unge med og nu blev bøflerne sendt på porten med trut og plasken, den lille unge havde første ret til vandhullet, så fedt at opleve.







Kl. 16 var det tid at komme afsted igen selvom det stadig var bankende varmt. Vi startede med at køre ud til før omtalte Mzuma Srings for at se kilderne og få lidt info om dem. Vi skulle følges med en bevæbnet ranger, det er jo ude i naturen... De udspringer fra et naturligt reservoir under Chyulu Hills...... jeg sagde jo lidt info... Nå men vi forsatte så den lille rundtur og så lidt af området, nu blev det så vildt, blot 2 meter fra os lå en krokodille og varmede sig i solen, de kan jo ta det! En fed oplevelse at skyde nærbilleder af sådan én. Vi gik videre og kom til en tank de har lavet, så man kan komme ned og se fisk, flodheste og hvad er ellers er i det krystalklare vand. Ved sidste stop så vi endnu en krokodille, denne en krumme større end den første, så godt den lå på modsatte bred. Også flodhestene nød at have så rent vand at boltre sig i.

Videre på tur i det smukke landskab for at spotte dyr, vi er jo især på udkig efter den der med pletterne, men igen, tæt vegetation, så det er svært at se hvad der gemmer sig i buske og træer. Vi så en del, men ingen katte...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar