fredag den 29. september 2023

Farvel til Tsavo - Hej igen Amboseli

14-09-23


Hvad er den nu af? Vi sov længe igen, da der ikke er voldsomt langt til Amboseli, så der var først afgang kl. 8. Nu fik vi en morgen hvor det var pænt klart i vejret, så ud over det skønne kig til vandhullet og bjergene i baggrunden kunne vi også nyde synet Mt. Kilimanjaro i det fjerne imens vi spiste morgenmad, slet ikke tosset, så kunne vi jo se vores pejlemærke for køreturen.




Det blev en stille tur hvor vi kørte igennem en del små landsbyer og fik vinket til en masse børn. Jo nærmere vi kom på Amboseli, jo flere opdyrkede marker så vi. Et godt område for kål, vandmeloner og andre grøntsager, da de kan vande med smeltevandet der kommer fra Kilimanjaro.Undervejs var der gode kig til det mægtige bjerg.


Nu kom vi frem til selve Nationalparken, hold nu op der er sket meget siden vi var her for 10 år siden! For det første var det sidste stykke vej blevet til en pæn og jævn asfaltvej stedet for den knogleknuservej der var dengang. For det andet er der nu masser af vand, store søer som er dannet af smeltevandet fra Kilimanjaro, og en stigende grundvandsstand. Arealerne rundt om lodgen er nu blevet til sump helt op til hegnet, sidste år havde de været nødt til at forhøje grunden for ikke at blive oversvømmet.

Uden for sumpområderne er det så stadig meget tørt, skal hilse og sige at det hvide sand fremdeles kan støve, tror da aldrig jeg har set så mange “dust devils” som på turen ind til lodgen.


Vel fremme til frokost blev vi taget godt imod på Ol Tokai og ønsket velkommen tilbage, ja de går meget op i at gæster vender tilbage igen, og selvom der var gået 10 år kunne Anne, en af tjenerne huske os. Det er jo lidt sjovt, om det så er godt eller skidt lader vi ligge.



Gamedrive kl 1600, igen det er pænt varmt hernede. Vi kørte ud mod et af sumpområderne, undervejs så vi Thompson- og Grants gazeller, de smukke krontraner, zebraer, gnuer og lidt andet. I sumpene hyggede elefanterne sig, de kan altså godt lide at plaske rundt derude, og det køler jo dejligt. Efter at have nydt det syn et stykke tid begyndte de så småt at komme op fra sumpen, og gå imod Kili for natten, så nu fik Iben endeligt sit billede af elefanter med Kilimanjaro i baggrunden, det er altså også et smukt syn! Der var et smil på som ikke forsvandt igen sådan lige.. eller jo, da vi skulle tilbage til lodgen var mange af dagsgæsterne på vej ud af parken, og da de skal være ude senest kl. 18:30 blev der kørt stærkt og det støvede for vildt, host host.

Afslutningen på dagens gamedrive blev en smuk solnedgang over en af de nye søer.


















Ingen kommentarer:

Send en kommentar