lørdag den 16. september 2023

Var det? Det tror jeg nok det var! Fedeste gamedrive ever!

 13-09-23

Ud af fjerene og blive klar til nye oplevelser i det smukke landskab i Tsavo Vest. Lidt trætte da det var en meget varm nat her, men hey, nyt gamedrive på menuen og så er vi klar.

John havde spurgt os i går om vi ville besøge et Rhino (næsehorn) sancturary i dag, men det har vi gjort før, så der var lavet en ny plan. Dagen skal gå med at søge efter vilde hunde, som er ret sjældne, og den plettede kat, absolut godkendt plan! 

 Vi trillede langsomt afsted, da begge ovennævnte er svære at spotte, men inden længe måtte vi stoppe og kigge nærmere på spor i det røde sand, vilde hunde, men desværre blev det ved at se sporene.... øv nu vi var så tæt på! Næste stop blev de smukke gribbeperlehøns eller vulturine guineafowl, fantastisk blå farve de har. Som bonusinfo kan de holdes som høns i haven, men skallen på æggene er meget hård, så måske ægge nogen go idé.... Yderligere mange af de dyr vi har set masser af, giraffer, zebraer, impaler med mere, men nu i en noget anden biotop end vi plejer. Vejen gik fra at være rød til at være sort, nu i vulkan landskab, hvor seneste udbrud var for ca. 150 år siden. Der var mange forskellige fugle, vi så også ørkenroser og -træer. Simpelthen et umådeligt smukt område i Tsavo vest som virkeligt gav en på opleveren!

Vi kørte ned fra vulkanen, og fortsatte med at køre ned igennem området hvor lavastrømmen havde løbet, der så vi en lille gazelle som kun lever der, fik desværre ikke navnet på dem, men så er der jo lidt at læse op på... sød var den. 

Efter lidt tids kørsel i det område hørte vi guineafowls og andre fugle skælde ud, hvorfor mon? Kunne det måske være fordi der var en plettet kat i nærheden? Nu var vi da om muligt endnu mere på mærkerne, men selvom vi kørte langsomt så vi ikke noget i den forholdsvis tætte vegation på stedet, damn! Først missede vi de vilde hunde og nu leoparden.... nå, vi kørte videre og så et par flotte ørne (der skal også læses op) Nu bestemte John sig for at vende om og køre tilbage, da han var ret sikker på at der måtte være en leopard i nærheden med den larm fra fuglene, igen kørte vi meget langsomt, og hey, nu kunne vi høre en leopard kalde, men hvor var den??? Pludselig kom lyden bagfra, vi var kørt forbi den, så kareten måtte i bakgear til jeg fik øje på leoparden, hun lå lige så fint i et træ helt ud til vejen. YES der var leorpard! Dog var der en del grene i vejen, så ikke helt optimale skud... men der var LEOPARD. Tror så hun synts at vi holdt lidt tæt på, hvilket vi også gjorde, men vi havde jo ikke set hende før vi holdt lige ved siden af... så hun smuttede ned fra træet, damn fortsætter hun nu bare ind imellem træerne? Næh nej, hun gik ud på vejen og rundt om bilen. Hvordan føles det at have en leopard så tæt på at den ikke kan være i søgeren... træls? Næh egentlig ikke, men der var da én der lige fik skiftet objektiv på rekordtid, tror faktisk jeg kunne få job på et F1 hold til at skifte dæk! Hun fortsatte hen ad vejen og rundt i det sving vi lige kom fra, John lod hende få lidt afstand før han startede bilen og stille fik vendt rundt og fulgte efter, der var håb om flere billeder af denne smukke kat(allerede helt forelsket, sig ikke noget til vores kat Viggo) Nu drejede hun så væk fra vejen og ind i krattet, arh vær nu sød og kom ud og leg med os... og ved i hvad, det gjorde hun. Det var ren catwalk hen imod os, op på en stor sten hvor hun så stod og poserede for os på allerbedste vis FEDT FEDT FEDT!!! At vi så havde fået selskab af flere biler gjorde ikke så meget, vi var der først og holdt på første parket lige foran hende, og det blev da til et par billeder 🙃 før hun listede af ind i krattet igen. En helt igennem fantastisk oplevelse og havde ca samme følelse i kroppen som første gang jeg fotograferede Mr Big, sådan med gåsehud og en boblende glæde! 

Nu var klokken blevet mange og det var tid at komme tilbage på lodgen til frokost, men altså, den måtte vente lidt for det her skulle fejres med en G&T som det første.

Eftermiddagens gamedrive blev mere rolig, vi så ikke så mange dyr, men dog en del fugle og nød igen det smukke landskab. 

Ja, er lidt bagud med at skrive, men det er sgu svært at skrive med armene oppe over hovedet!



































Ingen kommentarer:

Send en kommentar