onsdag den 16. oktober 2013

Det sjældne sorte næsehorn

3-10

Morgenmad på lodgen, lidt fugle og flagemuse skud inden vi forlod den, for at sætte kursen mod næste og sidste stop på turen rundt, Mara Serena lodge. Ikke værst når transit kan foregå som game drive! Vi fik denne morgen ny viden om gribbe fra Hans, der berettede om deres måde at flyve på, alt imens mange gribbe nærmest dukkede op ud af det blå fra stor højde, de kan komme helt op i 10 km højde! imponerende som de flyver ind i stort antal! En enkelt marabou stork ville også være med i festen.

Endnu et kig på løver, må sige de forstår at slappe af! En gren kan jo snildt bruges til at holde hovedet.. de 5 nød skyggen midt på form iddagen. Videre gik det, med kig på gnuer, topier, zebraer og andet, inde Seif lige måtte køre lidt frem og tilbage for at finde det bedste sted at komme omkring et mudderhul. Landskabet har ændret sig lidt, mere kuperet, og lidt flere buske, nu ikke det værste sted at trille rundt! Et lille vandhul med drikkende zebraer og bushbuck der nyder solen, elefanter som der bare udstråler ro og sammenhold, jamen det er bare skønt!

Tid til at strække benene, det gøres ved Mara floden som vi stopper ved for at gå en lille tur langs den. Det er med følgeskab af bevæbnet ranger, da vi skal kigge lidt på krokodiller og flodheste. Vi ser nu en del døde gnuer i vandet, og snart de første krokodiller på bredden. Da vi har gået lidt kommer vi til broen over Mara, og her er der mange døde gnuer i vandet, og både gribbe og marabou storke har en fest! Skal man sige det pænt, er det ikke her parfumeindustrien henter inspiration... Stanken er ikke just behagelig, og har nogle prøvet at køre bag en lastvogn fra DAKA er det noget i den stil, bare ganget mange gange op! Vi krydsede broen og fortsatte i samlet trop for at nærme os et monster af en krokodille, kæft den var stor!!! Hvis jeg var en gnu ville jeg nok overveje at vende om, for først at krydse floden når evulotionen havde udstyret mig med vinger... Desværre havde den ikke lyst til at stille op til foto, men fik da nogenlunde skud af den på vej i vandet. Vi prøvede lige på den anden side af vejen også, så vi var et smut i Tanzania også... 

Det gjorde godt med frokost efter ankomst til Mara Serena, og efter et lille kig rundt på faciliteterne var vi klar på endnu et game drive! " geparder blev starten på den tur, ikke værst, de lå i det hæje græs, men var da flinke lige at sætte sig pænt op. Vi havde derefter en af dem der bliver mange nakkekoteletter af til at posere for os, den var faktisk rigtig dygtig, men giraf måtte være giraf da der kom melding om sort næsehorn. Afsted det gik, den måtte vi se! En oplevelse at se det store dyr i sit rette element, desværre er der jo ikke mange af dem tilbage... De kinesere må snart få lært at der findes piller der kan hjælpe dem.... Alt imens vi nød næsehornet fik vi også lige demonstreret jagtteknik af en falk, ikke dårligt! Vi fik iøvrigt et godt grin i bilen da Iben fik sagt næsehorn på godt jysk... til stor overraskelse for hende selv også! Jow jow man er vel jyde og sætter sit præg :-)
Vi forlod næsehornet for at se nærmere på en flok elefanter der var igang med at indtage nogle af de mange kg græs og grene de sætter til livs hver dag, op til 200 kg, så der skal arbejdes for føden. Interessant at iagttage teknikken med at sparke det løst, og derefter ryste jorden af inden det ryger indenbords! På vej tilbage til lodgen nød vi det smukke landskab og fik da hilst på lidt giraffer og bøfler på vejen. En rigtig god dag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar