torsdag den 3. oktober 2013

Mara foden krydses i ballon

1-10

Tidligt op, dagens første punkt var ballon flyvning over mægtige Masai Mara. Vi fik os lige en kop morgenkaffe til at vågne på, inden vi blev afhentet på lodgen. Afsted det gik så vi kunne komme ud at se ballonen blive gjort klar til at komme i luften med os, så vi kunne opleve solopgangen over Masai Mara. Det var fedt at stige til vejrs! Og vi var jo helt trygge, kaptajn Mike fra Alaska skabte godt humør inden afgangen. Efter en tur op, hvorfra vi så gnuer på stribe og andre dyr, gik han ned i buskhøjde, men måtte da lige dreje kurven uden om en busk, da vi kom tæt på. Ikke første gang han prøvede det! Det var en fornøjelse at hænge deroppe og nyde stilheden og udsigten, fantastisk følese! Vi havde fra start fået at vide at vi skulle lande på den rigtige side af Mara floden, da vores morgenmad, som skulle indtages på savannen efter landing ellers havde lange udsigter. Alligevel valgte Mike at krydse floden, men heldigvis for os (og nøje beregnet af Mike) blev det ikke bare en gang, men 2, da der var et stort sving der. Kanon oplevelse! Det første vi fik i hånden ved mødestedet for morgenmad var et glas champagne, jo ikke nogen skidt start på dagen... iøvrigt helt fantastisk at sidde ude midt på savannen og spise morgenmad og drikke boblevand! Tror også en af vores nordmænd, Willy, syntes at det var en ok måde at fejre fødselsdag på!

Efter morgenmaden stod den på game drive på vej tilbage til Tipilikwani lodgen. Vi fik hilst på 3 unge hanløver, der godt nok bare lå og sov... sikkert efter at have lavet ballade, da det er en gruppe der er lettere berygtet for det... Vi så også en hel masse gnuer der pt er vendt tilbage fra Tanzania, så hvis vi er heldige får vi dem at se når de krydser floden igen, håber det sker! Sidst på turen blev det til en stor flok giraffer, hvor der var 8 små med.
Efter frokost og almen afslapning plantede vi hver især et træ i den "skandinaviske" skov på lodgen, håber de kan holde elefanterne fra dem, så jeg måske en dag kan vende tilbage til mit træ :-) 

Anden game drive gav ud over elefanter, zebra, Eland antilope, Topi, Pumba (vortesvin) også et par fine fugle, sortskuldret glente og ikke mindst en gøglerørn, samt en masse gribbe. Så min første gepard, men uden at kunne få et godt skud af den, da nogle havde været lidt for tæt på den... øv! Kurven over oplevelser er stadig stigende, og jeg glæder mig til imorgen hvor vi igen starter tidligt ud!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar