tirsdag den 10. oktober 2023

Adiós Aberdare.

18-09-23


Igen tid til at drage videre til næste, og nu sidste destination på vores tur, Samburu here we come!

Vi skulle med en bus tilbage til Aberdare Country Club, hvor John så skulle samle os op. Vi var så heldige at vi sammen med 2 andre par kom med i en Landcruiser i stedet, så kunne de larmende kinesere køre i bussen for sig selv…. de var altså ikke vildt populære, allerede inden bussen havde åbnet døren masede de helt vildt, for de skulle altså først ombord….. så fik de en besked fra ham der stod for at få alle med… Hold your horses! 


 Det ene par vi fulgtes med var et ungt par fra Spanien som var på bryllupsrejse, de havde også været ved vandfaldet dagen før, så vi hyggede lidt med dem på turen, og det endte med knus og god tur videre.


 Undervejs på turen til Samburu/Buffalo Springs fik vi fint kig til Mt. Kenya, det højeste bjerg i Kenya på 5199 meter, hvilket også gør det til det næsthøjeste bjerg i Afrika. Det blev også til stop i en butik, der skulle tankes vand og købes lidt peanuts, da vi ikke havde mange tilbage da vi har  været udsat for tyveri…. De små aber er sindsygt hurtige, og er bilen ikke lukket skal man ikke gå langt væk fra den før de er der, og de finder hurtigt hvad der er af snacks! Sharing is caring…


 Vi ankom som planlagt til Ashnil Samburu, vores lodge for resten af turen, til frokost. Igen fik vi en varm velkomst og velkommen tilbage. Vi fik spurgt i receptionen om Gloria, en rigtig sød tjener vi havde sidst, mon stadig er her, og jo, heldigvis er hun her endnu. Desværre var det ikke hende der havde vores bord og der gik lidt tid før vi så hende, og omvendt, men efter Iben havde været på toilet gik hun lige forbi Gloria og blev mødt med et smil. Kort efter kom Gloria ud til os og der blev givet knus, hun var glad for at se os igen, dog kunne hun ikke helt huske hvornår vi havde været der sidst, mere om det senere. 



 Endelig tid til første gamedrive i smukke smukke Samburu/Buffalo Springs, og selvom intet har skuffet på turen har vi bare set frem til at komme tilbage hertil. Sidst vi var her var det meget tørt, ingen regn i næsten 3 år, så ikke meget der var grønt, kun lige langs Ewaso Ngiro-floden (Den Brune Flod)

Denne gang er det heldigvis anderledes, der er grønt på træerne og her er ikke mindre smukt. (det skal siges at de håber på snarlig regn)


 

 Inden længe havde vi set Samburu five som består af Gerenuk · Reticulated Giraffe · Grevy's Zebra · Somali Struds · Beisa Oryx, ret fedt at se dem alle så hurtigt. Nu var det så tid til søgen efter endnu en leopard, nogen havde vist set en… vi kørte frem og tilbage i det område, ingen leopard,  men til den anden side var der en pæn flok impalaer, som ikke er mindre smukke i det lys Samburu byder på. Vi opgav hurtigt den leopard, lidt for mange biler og for tæt buskads til at vi ville få den at se, hvis den altså var der. Vi blev belønnet for at køre videre med først en flok oryx og kort efter en ifølge John, meget stor flok grevy’s zebraer, vi talte mindst 33 + lidt almindelige i flokken. Inden vi kom til Samburu havde John været bekymret for om vi overhovedet ville se grevy’s, da de havde været hårdt ramt af tørken og der var ikke set mange på det seneste, så han var meget glad for det syn. Lidt derfra gik der 8 giraffer og hyggede sig, de var lige igang med aftensmaden. På vej tilbage til lodgen var der lige en sekretærfugl der ville vise sig frem i solnedgangen, slet ikke tosset.


 Dagens gamedrive markerede et lille jubilæum for mig, det var nemlig nr. 50 og jeg kunne ikke have ønsket det bedre, og ja, i har helt ret det skulle da fejres med…. tada, en G&T


 Under aftensmaden blev der nu bumlet og rumsteret i køkkenet, der blev slået på grydelåg og flasker…. ind kom personalet syngende og dansende, Jambo Bwana, sikkert én der har fødselsdag. De var som altid rundt i hele restauranten før de endte ved vores bord og sang fødselsdagssang for mig, den havde jeg ikke lige set komme, det var jo i går jeg havde fødselsdag og blev fejret på The Ark, godt nok med Ibens navn på kagen og i sangen…. Måske manageren fra The Ark havde bedt dem rette op på det……






















Ingen kommentarer:

Send en kommentar