fredag den 6. oktober 2023

Bjergtagende fødselsdag

17-09-23


 Fik lov til at sove længe på min fødselsdag, da John først skulle samle os op kl. halv ni for så at køre gamedrive i Aberdare bjergene, en total kontrast til både Amboseli og Samburu som vi slutter af med. Her er det nærmest regnskov og højder op til 4000 meter. Vi var fra start af fuldt ud klar over at vi nok ikke ville se mange dyr, da skoven er meget tæt, men det er også mest for at opleve landskabet som er vildt smukt, at vi har valgt dette for os nye sted til. Vi kørte dog ikke længe før der var bøfler at se, men det var med at være hurtig på aftrækkeren hvis der skulle billeder i kassen for de forsvandt hurtigt…. 


 Det blev til det vi forventede, en meget smuk tur hvor det ene fantastiske sceneri efter det andet afløste hinanden, men der var skam også dyr på programmet, vi så det store skovsvin, jojo, Great forest hog hedder den, og sykes aber, så hele to nye krydser i bogen, Dagens højeste punkt var 3110 m.o.h. der kunne man da godt mærke at luften var lidt tyndere. Vi gjorde holdt lidt lavere for at gå turen ind til Chania vandfaldet. Det var en pæn tur, og Ibens korte ben blev sat på prøve nogle steder, men med en hjælpende hånd fra John klarede hun det flot og vi nåede frem til vandfaldet. Igen smukt med smuk på og vi nød det et stykke tid før vi måtte gå den samme vej tilbage. Køreturen var også den samme det meste af vejen, men dog ikke hele vejen, da vi nu havde retning mod The Ark, en af de få gamle trætop lodges der er tilbage. Det er så der de fleste vælger at bruge hele dagen i stedet for at køre rundt i bjergene… så vil de hellere bare sidde og se dyr ved vandhullet og drikke G&T, men sådan er vi ikke… nu har vi jo så også set de dyr som kommer der før…. 


 Vel tilbage efter en fed dag i skov og bjerge måtte vi så alligevel nappe en G&T i dagens anledning, det er jo ikke lige noget der sker ofte at jeg har fødselsdag imens vi er i Kenya….  (første gang) Aftensmaden skulle nu nydes, fødselsdags menuen stod på kylling, da vi havde fået steaks til frokost og der skal passes på med maden til Iben. Første portion var så ikke stegte, andet hold heller ikke for godt…. og nu havde vi ikke lyst til mere kylling, vi måtte tage lidt mere dessert i stedet, men hov, så kom der da en gang steaks på bordet, de syntes altså at vi skulle have noget godt, og så blev vi mætte.


 Nu var det jo min fødselsdag og Iben havde fået arrangeret fødselsdagssang til mig på safarimanér, altså Jambo Bwana, så pludselig kom hele køkkenpersonalet syngende ind i restauranten og med sig havde de en rigtig fin kage hvorpå der stod…… Happy Birthday Iben, hvilket de også sang, kæft det var svært at holde masken. 


 Vi spiste kage og delte lidt ud af den, dog ikke til de larmende kinesere ved nabobordet… Iben fortalte så køkkenpersonalet at der var en lille detalje som var smuttet for dem. Alle tog det med højt humør og vi kunne jo bare grine og sige mange tak for sangen og kage.









































Ingen kommentarer:

Send en kommentar