onsdag den 11. oktober 2023

Arh men altså, fedeste gamedrive ever runner up

19-09-23


Tidligt op, nappe en kop kaffe og så ellers afsted kl halv 7, nu med medbragt morgenmad der skal nydes på savannen senere. Skal vi sige morgenen startede godt ud, det første vi så var et par sjakaler i det flotte morgenlys, og inden kl havde rundet 7 så vi et par biler med retning mod et træ, mon der er en kat deroppe? Yup, den var go nok, oppe på en tyk gren i toppen lå den, the sleeping beauty. Altså, det var da for fedt også at få billeder af leopard oppe i et træ, også selvom den snorksov. Billederne afslørede at hun var let såret, måske en impala ikke har overgivet sig frivilligt og har haft et horn i siden på hende…. Vi holdt og nød synet et stykke tid, og der kom flere biler til så vi overlod vores gode plads til andre der også skulle have lov til at nyde synet af den smukke kat.


Videre så vi igen oryx, impalaer osv. inden det også blev til et for Samburu sjældent kig på en hyæne, hu hej hvor det går, og nu blev det en tak vildere, en flok løver var igang med at fortære et bytte! Desværre kom vi for sent til at se det blive nedlagt, men hold nu op der var gang i dem, der blev revet og flået i byttet, måske det var en oryx… der blev knurret og delt en ørefigen eller to ud hvis nogen ikke lige kendte sin plads i hierakiet. Vi iagttog det hele i godt en halv time, hvorefter der ikke var meget andet end knogler tilbage, og løverne gik igang med at vaske hinanden, for så at gå lidt væk og ind i skyggen for at slå mave, fed oplevelse!


Nu havde klokken rundet halv 9 og det var ved tiden at finde et sted hvor morgenmaden kunne indtages sikkert, det skulle ikke lige være her, for selvom løverne lige havde spist kunne de måske godt bruge en snack fra det nordiske køkken…. så vi trillede videre for at finde et egnet sted uden for mange buske hvor der kunne gemme sig en kat eller en elefant bag. Undervejs så vi igen en del fugle, ellekrage, biædere, kæmpe hejre og da også familien struds hvor der var mindst 17 kyllinger med, sikke en flok at holde styr på.


Endnu en halv time var gået, og jeg var lige ved at tro vi havde fået besøg af en af løverne i bilen, men nej, det var Ibens mave der knurrede…. laaaaangt over normal morgenmadstid, men jo svært når oplevelserne står i kø…. den skide natur altså. Vi var nu næsten tilbage ved det træ hvor vi havde set leoparden tidligere, og hov der holdt jo stadig et par biler. Iben var klar til bare at køre videre, men næh nej, kunne se at den var der endnu, og at den faktisk rørte på sig, så vi skulle ingen steder. 


John fik os igen bragt i en perfekt position til gode skud. Leoparden flyttede lidt rundt oppe i træet, hun blev irriteret af fluer som ville se nærmere på det sår hun har. Alligevel fik hun lagt sig godt til rette så vi kunne få drømmebilledet af en leopard i et træ, igen fedt fedt fedt!!! Hun blev træt af fluerne og bestemte sig for at forlade træet, så det blev da også til billeder på vej ned ad træstammen, hvorefter hun så valgte at ligge sig under bilen ved siden af os. Der blev hun ikke længe før hun valgte at gå videre ud på savannen, vi fulgte hende lidt, men da der igen kom flere biler til (ved ikke om det var leoparden eller den knurren fra Ibens mave der lokkede dem til) valgte vi at lade den i fred for os, og arbejde videre på at få morgenmad. 


Heldigvis havde John en plan om hvor vi nu skulle hen, og det var kun ca 15 minutters kørsel fra leoparden, så selvom der var en flok elefanter der kaldte var det den direkte vej til “Natural Swimmingpool” en kilde, hvor der er bygget kant omkring, med helt klart vand i. Efter de obligatoriske stenkast for lige at være helt sikre på at vi ikke skulle blive overrasket af dyr var der endelig morgenmad, meeen det var nu ok at vente med alle de oplevelser på turen der bare bliver ved med at give. Så hyggeligt at spise ude på savannen, og hey, her er det ikke gråspurve og duer der samler krummer, men vævere og glansstære. 


Med maven fyldt op var vi klar til at køre videre, mon de elefanter var der endnu? Det var de, 35-40 elefanter sammen i en helt grøn oase, skønt syn, og vi brugte da også lige en god halv times tid på at nyde det.



Tilbage til frokost, nu med Gloria som vores tjener, da vi havde været i receptionen i aftes for at bede om at få hende som tjener, ikke at der var noget som helst galt med de andre, men efter at have fortalt dem at grunden til at vi havde valgt Ashnil igen var hende, skulle hun selvfølgelig servere for os igen. Gloria var meget rørt over den melding som manageren havde videregivet til hende, og hun kunne nu huske alt fra sidst, hvor vi havde siddet, at Iben havde været dårlig en dag og meget andet…. You make me feel like someone! Nu var det os der fik våde øjne….



Vi startede eftermiddagens gamedrive med at køre langs floden, nød det flotte landskab og de høje Doum palmer. Vi så impalaer, vandbukke, elefanter og aber og en tørstig struds, det ser altså lidt sjovt ud når de drikker. Nu havde John set friske løvespor og han prøvede at følge dem, det indebar køretur i tæt buskads inden vi endte i en blindgyde, de kunne altså godt skilte med blind vej der… tilbage på sporet, nu uden hindringer, men de løver havde altså ikke tænkt sig at hilse på os! I stedet spottede Iben en elefant tæt på floden, vi kom frem til den og det viste sig at være en gammel han, udstyret med halsbånd så de kan følge hans færden. Ham brugte vi lidt tid hos, så fredfyldt bare at se ham stå og gumle grene i sig. Vi trillede videre, igen i det tætte, de løver må da være her, men nej, det blev “kun” til impalaer og dik dik med et lille kid, de er altså søde de små antiloper. På vej tilbage så vi en kori på jagt efter slanger og firben.


Igår var det mig der havde jubilæum med gamedrive nr. 50, men hallo, vores eftermiddags gamedrive markerer et STORT jubilæum for Iben, det er nemlig intet mindre end nr. 100!!! Alle stående på de forreste sæder i bilen, hun nyder MAX at stå der, altid med et smil på læben.

Det kunne heller ikke være mere passende at vi netop er i Samburu/ Buffalo Springs, da det er hendes yndlingsområde.

Så måtte vi jo på den igen med sådan en G&T



































































Ingen kommentarer:

Send en kommentar